KARÁCSONYI PAVLOVA-KOSZORÚ
Hozzávalók: 6 db tojás, fél tasak sütőpor, 20 dkg kristálycukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 db vaníliarúd kikapart magjai, só, 125 milliliter habtejszín, 90 g meggydzsem, a díszítéshez rozmaring, gránátalmamag, valamint különféle bogyós gyümölcsök.
Elkészítés: Egy nagy tálban a tojásfehérjéket a sütőporral lágy habbá keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és addig verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Beleszitáljuk az étkezési keményítőt és hozzáadjuk a vaníliát és a sót is.
A kész masszát habzsákba töltjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe koszorúformában habcsókokat készítünk. A habcsókok közepére egy kanál segítségével bemélyedéseket készítünk. A koszorút a 120 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy órán keresztül sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Tálalás előtt lágy tejszínhabot készítünk és a habcsókok mélyedéseibe töltjük. A tetejére meggydzsemet kanalazunk és tetszés szerint rozmaringgal, illetve gyümölcsökkel díszítjük.
2020.12.19.
|